Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E930 - Peroxid vápenatý

Skóre škodlivosti: 3

Zařazeno do skupiny:
Látky zlepšující mouku

Nepovolené v EU

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Jedná se o látku s bělicími účinky. Slouží k modifikací škrobů a také jako dezinfekce.

Použití

Používá se jako látka zlepšující mouku nebo do pekařských výrobků ke zpevnění těsta, k bělení olejů, k modifikaci škrobů nebo jako dezinfekční prostředek semen.

Výroba

Získává se synteticky reakcí vápenaté soli a peroxidu a následnou krystalizací.

Nežádoucí účinky

Látka není dostatečně prozkoumána. Může dráždit pokožku.

Doplňující informace

Její použití v ČR (celé EU) jako přídatné látky k potravinám není povoleno. V USA je látka povolena.


Nejnovější články

Mražená zelenina – test dTestu

Mražená zelenina patří mezi nejoblíbenější a nejčastěji nakupované položky…

Farmářské/á...

Jaké potraviny lze označit jako "farmářské"? Je toto označení legislativně…

Systém kvality Q CZ u brambor

Certifikace poskytuje spotřebiteli záruku vysoké kvality nebo možnost dohledat…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?