Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Biopotravina roku 2022

Publikováno: 20.07.2022     Autor: FÉR potravina

Klání o nejlepší českou biopotravinu mění název jen na BIOPOTRAVINU. Přeci jenom lidé sice chtějí BIO, ale ne vždy suroviny na výrobu BIO potravin se dají sehnat jen v ČR nebylo FÉR ty se zahraničním podílem nazývat českými.


Největší soutěž v oblasti potravin s certifikacÍ BIO u nás vstupuje do své třetí dekády s novým názvem a logem. Do boje o titul Nejlepší biopotravina roku 2022 se mohou hlásit tuzemští výrobci biopotravin do 4. srpna 2022. Kategorie biovín, která je organizována ve spolupráci se Svazem vinařů České republiky, o. s., má uzávěrku přihlášek už 21.7.2022.

Soutěž pořádá PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly a ústředního ředitele Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martina Klanicy. Přihlášené produkty hodnotí téměř dvacetičlenná porota v čele s jejím dlouholetým předsedou Pavlem Maurerem. Kromě samotné chuti komise hodnotí i složení biopotravin, jejich obal či marketingovou strategii. V letošním roce hodnocení proběhne v polovině srpna a zase budeme moci být členy poroty :).  

Odborná porota ocení produkty v pěti kategoriích a zvolí celkového vítěze, který získá prestižní titul Nejlepší biopotravina roku 2022. Paleta biopotravin, které v minulosti uspěly, je přitom velice různorodá. Loni nejvyšší ocenění získal Bio tvaroh, v minulých letech pak zvítězily sterilované patizony, biorajčata ve vlastní šťávě, sušené maso nebo trhaná paštika. Přehled vítězných produktů z posledních let najdete na www.nejlepsibiopotravina.cz.

Můžete se podívat i na články z minulých let a podívat se tak, kdo a kdy soutěžil. Třeba si jejich výrobky také kupujete.

2021     2020    2019   2018

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?