Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Biopotravina roku 2022

Publikováno: 20.07.2022     Autor: FÉR potravina

Klání o nejlepší českou biopotravinu mění název jen na BIOPOTRAVINU. Přeci jenom lidé sice chtějí BIO, ale ne vždy suroviny na výrobu BIO potravin se dají sehnat jen v ČR nebylo FÉR ty se zahraničním podílem nazývat českými.


Největší soutěž v oblasti potravin s certifikacÍ BIO u nás vstupuje do své třetí dekády s novým názvem a logem. Do boje o titul Nejlepší biopotravina roku 2022 se mohou hlásit tuzemští výrobci biopotravin do 4. srpna 2022. Kategorie biovín, která je organizována ve spolupráci se Svazem vinařů České republiky, o. s., má uzávěrku přihlášek už 21.7.2022.

Soutěž pořádá PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly a ústředního ředitele Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martina Klanicy. Přihlášené produkty hodnotí téměř dvacetičlenná porota v čele s jejím dlouholetým předsedou Pavlem Maurerem. Kromě samotné chuti komise hodnotí i složení biopotravin, jejich obal či marketingovou strategii. V letošním roce hodnocení proběhne v polovině srpna a zase budeme moci být členy poroty :).  

Odborná porota ocení produkty v pěti kategoriích a zvolí celkového vítěze, který získá prestižní titul Nejlepší biopotravina roku 2022. Paleta biopotravin, které v minulosti uspěly, je přitom velice různorodá. Loni nejvyšší ocenění získal Bio tvaroh, v minulých letech pak zvítězily sterilované patizony, biorajčata ve vlastní šťávě, sušené maso nebo trhaná paštika. Přehled vítězných produktů z posledních let najdete na www.nejlepsibiopotravina.cz.

Můžete se podívat i na články z minulých let a podívat se tak, kdo a kdy soutěžil. Třeba si jejich výrobky také kupujete.

2021     2020    2019   2018

Nejnovější články

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Demenci a Alzheimerově chorobě lze předcházet i správnou výživou

Alzheimerova choroba a různé formy demence narušují část mozku a kognitivní…

UZP - vašemu zdraví neprospějí

„Ultrazpracované potraviny“ lidem chutnají – mimo jiné proto, že jsou navržené…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?