Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Burgery – fenomén letošní grilovací sezon

Publikováno: 16.08.2019     Autor: FÉR potravina

Léto je jako stvořené k piknikům a také letním grilovačkám. Kromě různých steaků a případně sýrů jsou však velkým hitem také burgery.


Kvalitní maso je základ

Pokud se v blízké době chystáte na grilování a chcete zkusit právě burger, tak vám rozhodně doporučujeme sáhnout po 100% hovězím mase. Zda zvolíte maso vcelku a doma si ho namelete a okořeníte, anebo si usnadníte práci a koupíte již namletém mase, je jen na vás.

Pokud si chcete pochutnat opravdu hodně, vyberte si 100% hovězí stařené maso. Staření masa probíhá tak, že se uloží bez ochranného obalu a při nízké teplotě na dobu 1 – 5 týdnů. Tím dochází k přirozeným biochemickým a enzymatickým procesům. To pak vede ke zkřehčení, ale především zlepšení chuti masa. Maso, které prošlo tímto procesem můžeme nazývat opravdu vyzrálým hovězím masem.

Nepodceňte přípravu

Při samotném grilování maso lehce přitlačte na gril, aby se vám maso nevyboulilo, a propečte ho do poloviny (bez otáčení). Poté můžete maso otočit a dodělat tak druhou polovinu. Maso nikdy neotáčejte více než jedenkrát, zbytečně ho poškodíte. Během přípravy nezapomeňte maso na grilu řádně propéct. Doporučená doba záleží na konkrétním typu masa, na jeho zralosti a také tloušťce. Průměrně se pohybuje od 2 do 8 minut. Rozhodně si však zkontrolujte, že jste maso propekly dostatečně. Případná nevolnost či salmonelóza mohou radost z léta pěkně pokazit.

Burgery v bio kvalitě vedou

Popularitu burgerů během grilovací sezóny potvrzuje také internetový obchod Rohlik.cz, který prozradil, že za měsíc prodá až 15 000 kusů balení burgerového masa, což je celkem 65 000 kusů burgerů. Meziroční nárůst je téměř 50%.

Dobrou zprávou je, že vedou prodeje masa v bio kvalitě. Nejvíce se prodávají masa na burger od Meatpointu, Ecoproductu, Qualiva a také Gurmetu.

 

Nejnovější články

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Demenci a Alzheimerově chorobě lze předcházet i správnou výživou

Alzheimerova choroba a různé formy demence narušují část mozku a kognitivní…

UZP - vašemu zdraví neprospějí

„Ultrazpracované potraviny“ lidem chutnají – mimo jiné proto, že jsou navržené…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?