Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Co je a není maso

Publikováno: 04.10.2019     Autor: FÉR potravina

Záznam z povídání o "náhražkách" masa v Českém rozhlase Hradec Králové.


Fenoménem letošního roku jsou hamburgery. Radost z grilování a dobrého jídla si však můžete užít i bez masa. Klasické maso je skvělým zdrojem plnohodnotných bílkovin a také železa, většině z nás chutná a jsme na něj zvyklí.

Zároveň je jeho nadměrná konzumace spojována s vyšším rizikem vzniku civilizačních chorob, a to především pokud nadměrně konzumujeme tučné maso a masné výrobky jako jsou uzeniny.

Zkusme se tedy alespoň zamyslet nad tím, že občas by bylo skvělé místo masa zvolit rostlinnou alternativu, která může být stejně chutná a také výživná, dokonce i zdravá a pro naše tělo prospěšnější.

Více v článku.

 Bohužel v době těsně před zahájením rozhovoru přišla smutná zpráva o úmrtí Karla Gotta a Radioporadna byla zkrácena ve prospěch vzpomínky a uctění památky toto pro Čechy velmi významného PANA zpěváka.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?