Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Co je a není maso

Publikováno: 04.10.2019     Autor: FÉR potravina

Záznam z povídání o "náhražkách" masa v Českém rozhlase Hradec Králové.


Fenoménem letošního roku jsou hamburgery. Radost z grilování a dobrého jídla si však můžete užít i bez masa. Klasické maso je skvělým zdrojem plnohodnotných bílkovin a také železa, většině z nás chutná a jsme na něj zvyklí.

Zároveň je jeho nadměrná konzumace spojována s vyšším rizikem vzniku civilizačních chorob, a to především pokud nadměrně konzumujeme tučné maso a masné výrobky jako jsou uzeniny.

Zkusme se tedy alespoň zamyslet nad tím, že občas by bylo skvělé místo masa zvolit rostlinnou alternativu, která může být stejně chutná a také výživná, dokonce i zdravá a pro naše tělo prospěšnější.

Více v článku.

 Bohužel v době těsně před zahájením rozhovoru přišla smutná zpráva o úmrtí Karla Gotta a Radioporadna byla zkrácena ve prospěch vzpomínky a uctění památky toto pro Čechy velmi významného PANA zpěváka.



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Pojďte se vzdělávat

Podívejte se na pozvánku na seminář ke světovému dni výživy: Ve zdravém těle…

Aktualizace výživových hodnot pro 34 živin

Po deseti letech práce Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zveřejnil…

Co je a není maso

Záznam z povídání o "náhražkách" masa v Českém rozhlase Hradec Králové.
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?