Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dražší nanuk, lepší nanuk?

Publikováno: 20.08.2021     Autor: Kalmus

Myslíte si, že skutečně platí rovnítko mezi kvalitou a cenou? U nanuků se na to zaměřili redaktoři časopisu dTest.


Platí pravidlo, že dražší nanuk musí být vždy kvalitnější? Spotřebitelská organizace Which? Testovala 12 nanuků s vanilkovou příchutí a čokoládovou polevou. Výsledky překvapily.

Mezi 12 testovanými nanuky s vanilkovou příchutí a čokoládovou polevou byly - Magnum Classic, Cadburry Dairy Milk a 10 výrobků vlastních značek obchodních řetězců, jakou jsou Aldi, Sainsbury nebo Tesco. Vzorky hodnotilo v slepém chuťovém testu 64 milovníků zmrzliny. O výsledné známce rozhodovalo několik kritérií: chuť (50 % podíl na udělené konečné známce), vzhled (20 %), textura (20 %) a aroma (10 %).

Vítěznými nanuky, které obdržely doporučení Best Buy se staly nanuky Classic značky Gelatelli (Lidl), které vynikaly nad ostatními silnou, ale přitom harmonickou chutí vanilky a čokolády a příjemnou krémovitostí. Jejich další výhodou je také nízká cena. Druhé a třetí místo obsadily nanuky Dairy Milk značky Cadbury s větším podílem čokolády a Magnum Classic. Ten již čokolády obsahoval méně. Oba produkty byly hodnoceny jako krémové a vyvážené, ale na vítěze několik bodů ztratily.

Žádný z testovaných nanuků nebyl degustátory odmítnut a výsledné známky se pohybovaly mezi 81 % (Gelatelli Classic, Lidl) a 68 % (Milk chocolate indulgence Ice Cream, Sainsbury).

zdroj: dTest-test nanuků

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?