Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Je libo brouk nebo červík?

Publikováno: 03.12.2021     Autor: Slunew

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!


Využití hmyzu jako potravy (odborně entomofágie) je zcela běžná záležitost v Africe, jihovýchodní Asii a severní část Latinské Ameriky, jen ve "vyspělých" státech se nám na taliře běžně nedostal. Ale vše může být jinak. Hmyz se v Evropské unii nově řadí mezi hospodářská zvířata.  

Hmyz obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny a to až v 80%, obsah tuku kolísá podle druhu. Kvalitou může být hmyz přirovnáván k masu drůbeže či ryb. Na rozdíl od jiných živočichů, ze kterých až 40% živé hmotnosti tvoří nevyužitelný odpad, je ve většině případů možno hmyz konzumovat úplně celý. taktéž jsou mnohem menší ekologické náklady na jeho chov a má, na rozdíl od běžně chovaných zvířat, obrovskou reprodukční schopnost.

Jaké druhy hmyzu se jí? Jak se chovají, připravují? A jak vlastně chutnají? 

Podívejte se reportáž ČERNÝCH OVCÍ ČT

No a teď už je jen na Vás, zda zvládnete sníst skutečně nějakého toho červíka, cvrčka nebo potřebuje hmyz vizuálně skrýt a dáte přednost jen potravinám, které obsahují hmyzí moučku.

Ale určitě to stojí minimálně za vyzkoušení.

Dobrou chuť.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?