Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mění se chování českých spotřebitelů?

Publikováno: 03.04.2019     Autor: FÉR potravina

Jídelníček českých spotřebitelů se mění. Začínají se více zajímat nejen o regionální produkty, ale postupně objevují i kouzlo tzv. prodeje ze dvora.


Nakupování zboží „v akci“ je pro české spotřebitele stále typické. Podle Svazu obchodu a cestovního ruchu utratí Češi za zboží ve slevových akcích až polovinu celkových výdajů za balené potraviny. Na druhou stranu roste poptávka po regionálních potravinách, které jsou k dostání nejen u samotných farmářů, ale i na pultech supermarketů.

Zvyšující se nároky tuzemských spotřebitelů o tuto problematiku potvrzují i organizace, které se návyky tuzemských spotřebitelů zabývají. „Pomalými krůčky se zlepšujeme ve schopnosti číst obaly na potravinách a rozumět jim.

Obchody na zájem zákazníků reagují a své pulty čím dál více plní českými a regionálními potravinami. „Ze statistik obchodníků vyplývá, že obrat prodeje potravin od českých dodavatelů dosahuje v rámci jednotlivých řetězců až 77 procent,“ říká viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) Pavel Mikoška.

DOUFÁME, že to vydrží!

I když mějte na paměti, že ČESKÉ  ne vždy musí být zárukou opravdu vysoké kvality. Pokud nekupujete základní jednodruhové potraviny, tak nezapomínejte číst etikety – mnohé vám poradí.

Celý článek: Pro Čechy začíná být původ potravin důležitější než cena

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?