Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Milujeme PIVO

Publikováno: 06.08.2018     Autor: FÉR potravina

Máte rádi pivní speciály? Skočte si pro ně do Penny Marketu nebo se je rovnu naučte vařit. Jihočeská univerzita totiž otevírá kurzy vaření piva pro laickou veřejnost.


Jak se pivo vaří a zda se dá či nedá vyrobit bez aditiv (E) jsme psali v textu Pivo – zlatý poklad Čechů.

Z vašich reakcí na článek na našem facebooku vyplynulo, že je pro vás nejlepší vlastní domácí výroba. Proč ne! Jenže ne každý to umí.

Pro ty, kteří ji chtějí vyzkoušet, ale neví, jak začít, máme tip. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích otevírá kurzy vaření piva. Reaguje tak na zájem veřejnosti o domácí výrobu zlatavého moku. Kurzy se dokonce uskuteční ve vlastním minipivovaru, který patří pod zdejší zemědělskou fakultu. Zájemci o jednodenní nebo dvoudenní kurz zaplatí od 2 500 do 5 000 korun. Více informací naleznete na webu fakulty.

Na výrobu piva si netroufáte? Speciály, výrobky od menších pivovarů či pivo vyrobené přímo na míru prodávajícímu najdete i v běžných obchodních sítích. Jedním z příkladů je Penny Market, který nabízí vlastní značku STAROČECH. Toto pivo se vaří v Pivovaru Nymburk z českého chmele, takže může nést označení ČESKÁ POTRAVINA. A jak jsou na tom ostatní piva? Na to se podívejte do naší databáze. Ta vám napoví, zda je vaše oblíbená značka jen z vody, chmele, cukru a sladu nebo i z něčeho jiného.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?