Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Novinky a zajímavosti ze světa Éček

Publikováno: 06.02.2011     Autor: Neznámý

První článek z nové série aktualit a zajímavostí ze světa Éček, potravin a zdravého životního stylu.


Tento článek je prvním, kterým bychom chtěli začít celou sérii pravidelných aktualit a zajímavostí ze světa. Budeme moc rádi, když nám v diskusi pod článkem napíšete, zda vás podobné zprávy zajímají a chcete abychom v nich pokračovali.


Borůvkové potraviny bez borůvek


Věděli jste, že potraviny, které mají na svém obalu obrázky krásných chutných borůvek a slibují spotřebiteli, že si na nich pochutná, když si potravinu koupí, vůbec borůvky obsahovat nemusí ? Je to jeden z mnoha triků na nás, spotřebitele, kterému se věnoval investigativní novinář Mike Adams. Ve svém videu a článku uvádí mnoho příkladů obyčejných ale i značkových potravin, které na obalu borůvky jen slibují. Ve skutečnosti jsou ale nahrazeny směsí umělých barviv tekutých cukrů a hydrogenovaných tuků.

Až si budete příště kupovat svoji oblíbenou pochoutku s borůvkami, podívejte se nejprve na seznam složení a přesvědčte se, že borůvky skutečně obsahují a nejsou jenom reklamní fotkou na obalu.

Zdroj: http://naturalnews.tv/v.asp?v=7EC06D27B1A945BE85E7DA8483025962

Kuchyňská sůl vs. Mořská sůl


Mořská sůl se získává přirozeným odpařováním mořské vody. Není tedy rafinovaná a může proto obsahovat stopy minerálů jako je železo, magnesium, kalcium, zinek, jód a dalších. Mořská sůl je považována za zdravější, protože neobsahuje éčka, která se do kuchyňské soli přidávají aby zabránily hrudkování.

Kuchyňská sůl se získává ze solných dolů, kde se provádějí odstřely materiálu a chemicky se čistí. Díky těmto procesům je sůl rafinovaná a jsou z ní tak odstraněny všechny minerály, které běžně obsahuje. Tato sůl musí být uměle jodidována přidáním jodidu draselného ,ten se však přirozeně rozpadá a je nutné přidat další přísady v podobě cukru nebo jedlé sody.

Zdroj: http://www.foodadditivesworld.com/articles/sea-table-salt.html

Nová centra pro bezpečnost potravin v Číně


Ve 312 čínských okresech vznikla nová centra pro bezpečnost potravin. Celkem je tak nyní v Číně 5130 institucí provádějících testy potravin a zemědělských produktů.

V minulosti bylo několik skandálů ohledně bezpečnosti potravin z Číny - naposledy to byl jedlý olej který obsahoval látky spojované s rakovinou. A nebo v roce 2008 melaminový skandál s mlékem, kdy přímo zemřelo 6 malých dětí a 300 000 onemocnělo ve spojitosti s takto kontaminovaným mlékem.

Zdroj: http://foodsafety.suencs.com/archives/15439



Diskuse k článku

anonymní uživatel | 9.02.2011 - 12:16

Zaujal mě váš doufám že seriál _ Novinky a zajímavosti ze světa Éček. Věřím, že v tom budete pokračovat. předem děkuji za potřebné informace.

Didi10@ | 13.02.2011 - 18:58

Myslím že to jsou přínosné informace a je jen škoda, že jich tu není více. :) Takže se těším na další informace. :)

anonymní uživatel | 18.02.2011 - 09:49

Moc fajn článek,jen tak dál. Když něco zjistím zajímavého, mohu dodat ?

anonymní uživatel | 3.03.2011 - 09:18

Jednoduchý odkaz na solidní výklad o soli nezatížený "E"čkařskou mantrou najdete na http://www.solnemlyny.cz/vyziva.html

anonymní uživatel | 27.09.2011 - 18:38

www.solnemlyny.cz prodavaji sul obohacenou fluorem jako stomatologicky preospesnou, coz je ve skutecnosti vsechno mozne jen ne prospesne. Fluor sam o sobe, i v naprosto stopovych hodnotach spolu s hlinikem je extremne nebezpecny. Pojednava o tom m.j. kniha Doba jedova.

Přidat komentář

Nejnovější články

Kontaminace čerstvého mléka!

Riziko z potravin Mikrobiální kontaminace čerstvého mléka baleného do PET lahví…

Pozitivní zprávy

Chceme lidi naučit nakupovat vždy ty nejkvalitnější potraviny...hlavní moto…

Jak podpořit dětskou soustředěnost?

Se začátkem nového školního roku si děti zase museli zvyknout na pravidelný…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?