Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

O důvod víc proč kupovat české maso

Publikováno: 19.12.2016     Autor: Zdravá potravina

Ministr zemědělství velmi propaguje české potraviny z důvodu podpory našich zemědělců. U masa je o důvod víc i to, že na rozdíl od západní Evropy či USA se u nás nepoužívají v takové míře antibiotika a tedy v mase, vejcích a rybách najdeme jejich rezidua velmi zřídka.


Zatímco ve světě se množí případy výskytu odolných superbakterií a s antibiotiky se nejen v živočišné výrobě plýtvá, situace v České republice je takřka bezproblémová. Případy, kdy se v mase najdou rezidua antibiotik, nepřekračují desítku ročně. Na svých stránkách to uvádí Státní veterinární správa (SVS).

Více v článku časopisu D test - Antibiotika v mase jsou v Česku vzácností

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?