Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Recept od... Penny podruhé ...

Publikováno: 12.07.2019     Autor: FÉR potravina

Blíží se víkend! Tak nabízíme malou inspiraci k odpolední kávě nebo pohodové víkendové snídani.


Dnešní recept je opět od jednoho z našich podporovatelů – Penny Market, s.r.o.

Na co se můžete těšit? Na meruňkový koláč s tvarohem. Všechny mléčné ingredience můžete bez problémů nakoupit v privátní značce BONI. Je ryze z českého mléka a ve vysoké kvalitě.

 

8 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 35 MINUT

100 g másla nakrájeného na kostky + trochu na vymazání formy

100 g mletých mandlí

100 g hladké mouky

1 lžička kypřícího prášku do pečiva

100 g krupicového cukru

1 velké vejce

Na náplň:

250 g tučného tvarohu ve vaničce

2 velká vejce

6 lžic zakysané smetany

50 g krupicového cukru

1 sáček vanilkového cukru

8 meruněk, nakrájených na klínky

4 lžíce meruňkového džemu

moučkový cukr na poprášení

 

Troubu předehřejte na 160 °C. Všechny suroviny na těsto kromě vajíčka vsypte do mísy robotu a několikrát prošlehejte, abyste získali hrubší drobenku. Jde to samozřejmě i ručně. Přidejte vajíčko a zpracujte na hladké těsto. Koláčovou formu - hranatou nebo kulatou o průměru 24 cm - lehce vymažte máslem a přesuňte do ní těsto. Vmačkejte prsty, uhlaďte a pečte zhruba 25 minut, aby vyběhlo a zezlátlo. 

Mezitím rozetřete v míse tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, krupicovým a vanilkovým cukrem. Upečený korpus vysuňte z trouby, přelijte tvarohem a opět  lehce zapečte. Vyndejte z trouby a na tvaroh poklaďte meruňky, potřete džemem rozehřátým do tekutého stavu a dejte na pár minut pod gril zapéct. Koláč podávejte nakrájený a pocukrovaný. 

 

Dobrou chuť!

Nejnovější články

Nejlepsi BIOpotravina roku 2025

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlásil výsledky soutěže Nejlepší…

Magnum - ikona mezi nanuky nebo jen nafinťěná bída?

Magnum vytvořilo specifický styl nanuku, který napodobuje celá řada jiných…

Nepečené letní chuťovky

Dlouhé stání u plotny zejména v létě (mnohdy i během roku) bychom si rádi…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?