Publikováno: 26.03.2019 Autor: FÉR potravina
Máme tady další recept. Tentokrát tématický době před Velikonočního půstu.
Dalším naším podporovatelem, kterého bychom vám rádi představili, je společnost Sunkins.
Její podpora spočívá v možnosti zdarma využívat její právní a finanční oddělení pro potřeby FÉR potraviny.
Tato společnost vyrábí funkční potraviny a potravní doplňky podle vlastních originálních receptur a z kvalitních surovin. S výrobky se můžete setkat v poradnách Světa zdraví. Některé jsou zařazeny i v naší databázi.
Nám ale nabídla recept, který se velmi hodí do období před velikonočního půstu.
Špenátová roláda s tvarohovo-jogurtovou náplní
10 porcí, doba přípravy 45 minut
ROLÁDA
Špenát spaříme na pánvi na lžíci olivového oleje (rychle promícháme na horkém oleji) a necháme vychladnout.
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků připravíme tuhý sníh.
V míse našleháme žloutky, přidáme mouku a prášek do pečiva, přidáme špetku soli a jemně zamícháme sníh z bílků. Opatrně také vmícháme špenát.
Směs nalijeme na plech na pečicí papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na cca 10 minut. Vyndáme z trouby a teplou roládu srolujeme a takto srolovanou necháme vychladnout.
Po vychladnutí ji jemně rozbalíme, potřeme náplní a zpět srolujeme a dáme do lednice vychladit.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
NÁPLŇ
Tvaroh a jogurt smícháme v míse, přidáme nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a prolisovaný česnek. Můžeme také přidat sušená rajčata nakrájená na kousky – pro chuť i barevný efekt.
TIP: Dejte si tuto roládu k originální a chutné dopolední svačině.
TIP 2: Místo špenátu můžete použít čerstvé kopřivy.
Dobrou chuť …