Publikováno: 16.11.2020 Autor: Daniel Kalmus
Mohlo by se zdát, že podzim nám již nepřináší žádné sezonní plodiny. I v listopadu je však možné využívat čerstvě sklizených a uskladněných potravin.
Od začátku podzimu až k zimě samotné se výběr zeleniny a hlavně ovoce zmenšuje, i tak je ale stále z čeho vybírat. Během tohoto období je k dispozici především ovoce a zelenina uskladněná. Mezi hlavní plodiny patří košťálová zelenina, která by měla tvořit významnou část našeho jídelníčku v podzimních a zimních měsících.
Co nakupovat v listopadu? Několik příkladů, se kterými můžeme snadno přečkat chladnější období.
Zelenina – Kapusta hlávková, kapusta růžičková, zelí bíle a červené, cibule, brambory, mangold, pórek, řepa červená, řeřicha, polníček, špenát, petržel , pastiňák, topinambur, polníček, ořechy.
Ovoce – Hrušky a jablka. Zdroj: D-test - Kdy nakupovat sezonní ovoce a zeleninu.