Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Soběstačné Česko?

Publikováno: 05.07.2024     Autor: FÉR potravina

Jak zastavit padající potravinovou soběstačnost Česka? Pomůžou inovace, shodují se lidé z potravinářského byznysu.


Zatímco u obilovin, mléka nebo hovězího dokáže tuzemská produkce pokrýt spotřebu obyvatel, u jiných komodit je to výrazně horší. „Trošku mě mrzí, že podle strategie ministerstva zemědělství bychom měli být do roku 2030 v řadě komodit výrazně soběstačnější, ale bohužel se neděje nic, co by vedlo k tomu, aby se tento cíl naplnil,“ říká Dana Večeřová.

Jak mít v tuzemsku prosperující a konkurenceschopnou potravinářskou firmu? A jak zastavit padající soběstačnost Česka? „Nám se osvědčily investice do automatizace, soustředíme se na výrobky s vyšší přidanou hodnotou a v posledních letech investujeme i do úspor energií,“ říká generální ředitel Drůbežářského závodu Klatovy David Bednář.

V BrandVoice podcastu se potkal s prezidentkou Potravinářské komory ČR Danou Večeřovou a oba se shodli: cesta k větší potravinové soběstačnosti vede přes inovace a jasný plán státu.

Celý podcast si můžete poslechnout zde:

Před nedávnem jsme informovali i o specifickém nedostatku kuřecího masa.

čerpáno z: FoodNet - informační systém Potravinářské komory ČR

Nejnovější články

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Tajemství dlouhověkosti?

Tajemství dlouhověkosti není v genech, ale na talíři. Jak si jídlem prodloužit…

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou Anotace: Levnou…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?