Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Soběstačné Česko?

Publikováno: 05.07.2024     Autor: FÉR potravina

Jak zastavit padající potravinovou soběstačnost Česka? Pomůžou inovace, shodují se lidé z potravinářského byznysu.


Zatímco u obilovin, mléka nebo hovězího dokáže tuzemská produkce pokrýt spotřebu obyvatel, u jiných komodit je to výrazně horší. „Trošku mě mrzí, že podle strategie ministerstva zemědělství bychom měli být do roku 2030 v řadě komodit výrazně soběstačnější, ale bohužel se neděje nic, co by vedlo k tomu, aby se tento cíl naplnil,“ říká Dana Večeřová.

Jak mít v tuzemsku prosperující a konkurenceschopnou potravinářskou firmu? A jak zastavit padající soběstačnost Česka? „Nám se osvědčily investice do automatizace, soustředíme se na výrobky s vyšší přidanou hodnotou a v posledních letech investujeme i do úspor energií,“ říká generální ředitel Drůbežářského závodu Klatovy David Bednář.

V BrandVoice podcastu se potkal s prezidentkou Potravinářské komory ČR Danou Večeřovou a oba se shodli: cesta k větší potravinové soběstačnosti vede přes inovace a jasný plán státu.

Celý podcast si můžete poslechnout zde:

Před nedávnem jsme informovali i o specifickém nedostatku kuřecího masa.

čerpáno z: FoodNet - informační systém Potravinářské komory ČR

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?