Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

E1422 - Acetát zesíťovaného adipátu škrobu

Charakteristika

Acetát zesíťovaného adipátu škrobu je stabilizátor a zahušťovadlo. Je odolný proti vysokým teplotám a míchání (tzn. nemění strukturu nebo vlastnosti, když je míchán). Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g.

Použití

Použití látky je především v různých omáčkách, zálivkách, kečupech ale i některých jogurtech.

Výroba

Vyrábí se působením 8% anhydridu kyseliny octové a maximálně 0,12% kyseliny adipové na běžný škrobové. Maximální úroveň acetylových skupin ve škrobu je 2,5%, adipylových skupin max. 0,09%.

Nežádoucí účinky

Látka nemá nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je používání látky povoleno v nezbytném množství ke všem potravinám, v omezeném množství i v dětské výživě. V USA je používání látky také povoleno.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…

Z plevele jídlo na talíř

Kopřivy možná budeme jednou nejen běžně jíst, ale i oblékat.

Cirkulka

Kofola.cz se vrací k vratným lahvím.
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?