Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E417 - Guma tara

Skóre škodlivosti: 0

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Bezpečné

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Guma tara se vyskytuje v semenech rostliny druhu Caesalpinia spinosa pocházející z Peru. Je to bílý až nažloutlý prášek, bez zápachu. Používá se jako zahušťovadlo a stabilizátor.

Použití

Guma tara se v potravinářství uplatňuje jako zahušťovadlo a stabilizátor. Na povrchu masných výrobků vytváří požadovaný film.

Výroba

Získává se ze semen rostliny Caesalpinia spinosa procesem mletí.

Nežádoucí účinky

Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je použití gumy tara povoleno v nezbytném množství v potravinách kromě dětské výživy a dehydratovaných výrobků. V USA je používání také povoleno (GRAS látka).


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

10 let systému Nutrivigilance

Máte zdravotní obtíže (neinfekčního charakteru) po konzumaci potravin? TUTO…

Stahování výrobků z vepřového masa z trhu

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje dva masné výrobky…

Strava v nemocnicích, sociálních službách, či školách...BUDE KVALITNĚJŠÍ A ZDRAVĚJŠÍ?

Kvalita nemocničního stravování zásadně ovlivňuje proces léčby a…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?