Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E417 - Guma tara

Skóre škodlivosti: 0

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Bezpečné

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Guma tara se vyskytuje v semenech rostliny druhu Caesalpinia spinosa pocházející z Peru. Je to bílý až nažloutlý prášek, bez zápachu. Používá se jako zahušťovadlo a stabilizátor.

Použití

Guma tara se v potravinářství uplatňuje jako zahušťovadlo a stabilizátor. Na povrchu masných výrobků vytváří požadovaný film.

Výroba

Získává se ze semen rostliny Caesalpinia spinosa procesem mletí.

Nežádoucí účinky

Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je použití gumy tara povoleno v nezbytném množství v potravinách kromě dětské výživy a dehydratovaných výrobků. V USA je používání také povoleno (GRAS látka).


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Rádio Wave - Houpačky

Houpačky jsou magazín pro aktivní rodiče, Přijali jsme pozvání a povídali si o…

Pro českého zákazníka kvalitu za férovou cenu!

Poměrně odvážné rozhodnutí ministra zemědělství Miroslava Tomana, že chce aby…

Boloňské omáčky

Víte co patří do BOLOŇSKÉ omáčky? A co ty kupované? Co si myslíte, že obsahují?
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?