Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E430 - Polyoxyethylen stearát

Skóre škodlivosti: 3

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Živočišný původ
Nevhodné pro děti
Alergen
Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Polyoxyethylen stearát je směs stearátů a ethylénoxidu. Je to kapalina voskového charakteru. Používá se jako emulgátor a stabilizátor.

Použití

Polyoxyethylen stearát se přidává do chleba, aby zůstal déle čerstvý. Jako emulgátor a stabilizátor se přidává především do pekařských výrobků.

Výroba

Vyrábí se synteticky.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku. U citlivých jedinců může při styku s touto látkou dojít k alergické reakci.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat polyoxyethylen stearát jako přídatnou látku do potravin.


Nejnovější články

Podpora úřadu EFSA malým a středním podnikům

EFSA, oddělení žádostí EFSA (Applications Desk) nedávno spustilo pilotní…

ČR bude předsedat Visegrádské skupině. Co bude prioritou?

V rámci českého předsednictví Visegrádské skupině či také Visegrádské čtyřce,…

SZPI spustila novou službu o rizikových webech

Potravinářská inspekce zveřejňuje seznam rizikových webů nabízejících potraviny…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?