Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E430 - Polyoxyethylen stearát

Skóre škodlivosti: 3

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Živočišný původ
Nevhodné pro děti
Alergen
Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Polyoxyethylen stearát je směs stearátů a ethylénoxidu. Je to kapalina voskového charakteru. Používá se jako emulgátor a stabilizátor.

Použití

Polyoxyethylen stearát se přidává do chleba, aby zůstal déle čerstvý. Jako emulgátor a stabilizátor se přidává především do pekařských výrobků.

Výroba

Vyrábí se synteticky.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku. U citlivých jedinců může při styku s touto látkou dojít k alergické reakci.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat polyoxyethylen stearát jako přídatnou látku do potravin.


Nejnovější články

Radioporadna o čokoládě a sušených plodech

5.12. byla ředitelka projektu Hana Střítecká opět pozvána do Radioporadny…

Recepty od ...

Už máte všechno napečeno? pokud ne máme pro Vás inspiraci.

EFSA vyzývá k poskytnutí dat o používání chia semínek v tepelně ošetřených potravinách

Evropský úřad pro bezpečnost potravin vyzývá vlády, výrobce potravin,…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?