Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

E467 - Ethylhydroxyethylcelulóza

Charakteristika

Bílá nebo mírně nažloutlá či našedlá hygroskopická látka tvořící zrnka či jemný prášek bez zápachu. Ve vodě bobtná a vytváří koloid.

Použití

Ethylhydroxyethylcelulóza je další z modifikovaných celulóz. Stejně jako ostatní obdobné látky nachází využití jako emulgátor – stabilizátor emulzí a zahušťovadlo. Využívá se i ve farmaceutickém průmyslu.

Výroba

Připravuje se chemickým způsobem z celulózy.

Nežádoucí účinky

U pokusných zvířat neměla látka žádné negativní účinky, u lidských dobrovolníků trpících střevními potížemi se dokonce po dvou měsících pravidelného podávání tyto zdravotní potíže zlepšily.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je ethylhydroxyethylcelulóza jako přídatná látka do potravin zakázána. V USA se do potravin přidávat nesmí.


Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?