Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E468 - Kroskarmelóza

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Zdroje informací

Croscarmellose sodium - Wikipedia, the free encyclopedia [ web ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Vnitřně zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy (E466).

Použití

Kroskarmelóza byla vyvinuta pro farmaceutický průmysl, výrobu sladidel a vitamínových tablet. Poprvé byla použita jako stabilizátor v krmivech pro koně.

Výroba

Připravuje se chemickým způsobem z celulózy.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy žádné její nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je jako přídatná látka do potravin povolena. V USA je použití také povoleno.


Nejnovější články

Přijďte na BODYFEST!

Své zdraví máte ve svých rukou, víc než si myslíte!

Recept od... Penny potřetí ...

Máme tady další recept od našich podporovatelů - tentokrát křehká krůtí prsa.

GHI nebo přepuštěné máslo?

Ghi- není potřeba kupovat za velké peníze. Vyrobte si doma sami přepuštěné…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?