Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E914 - Oxidovaný polyethylenový vosk

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Leštící látky

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray [ kniha ]

Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm [ kniha ]

Charakteristika

Oxidovaný polyethylenový vosk jedná se polární reakční produkt, který vzniká při mírné oxidaci polyetylenu. Má formu bílých vloček, granulí nebo prášku.

Použití

Slouží k vytvoření lesklého ochranného u lesklých potravin, vytváří povrchový film na zemědělských produktech u nichž se nekonzumuje slupka (citrusové ovoce, avokádo, banány, manga, melouny, ananasy, dýně, ořechy a jiné)

Výroba

Vyrábí se jako vedlejší produkt při zpracování ropy. Jedná se polární reakční produkt, který vzniká při mírné oxidaci polyetylenu. 

Nežádoucí účinky

Pro tuto látku nebyla stanovena hodnota ADI (Acceptable Daily Intake = přijatelná denní dávka). U látky nejsou známé žádné vedlejší ani nepříznivé účinky na lidské zdraví. Může být použita pro vegetariány, vegany i pro všechna náboženství.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je možné použití k úpravě povrchu kávových zrn.


Nejnovější články

Změna v potravinovém právu?

2. 5. 2021 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.…

Výzva k zavedení Nutri-Score v Evropě

Evropští vědci podepsali „Výzvu k zavedení Nutri-Score v Evropě“. Tedy dle nich…

Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030

Posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?