Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sezonní ovoce a zelenina – měsíc leden

Publikováno: 11.01.2021     Autor: FÉR potravina

Zima je období, kdy je výběr čerstvého lokálního ovoce a zeleniny velmi omezený. Ale přesto se vybrat dá.


S příchodem zimy a úbytkem čerstvých potravin přichází otázka, co za ovoce a zeleninu vlastně jíst. Dovážené suroviny z druhého konce světa mnohdy nenadchnou svou chutí a po výživové stránce se také nemohou srovnávat se sezónní produkcí.

Odpovědí na tuto otázku jsou právě ty druhy ovoce a zeleniny, které je možnost uskladnit a máme je po ruce celou zimu. Tyto druhy bychom měli konzumovat v mnohem větší míře než ty dovážené, které u nás přes zimu nerostou.

Výběr zeleniny a ovoce na měsíc leden

· celer

· cibule

· česnek

· černý kořen

· červená řepa

· dýně

· pastiňák

· petržel

· mrkev

· kedlubna

· pórek

· tuřín

· ředkev bílá a černá

· zelí bílé a červené

· růžičková kapusta

· jablka

· hrušky

Jako další skvělou alternativou je kvašená zelenina, kterou můžete mít k dispozici celý rok. Více o kvašené zelenině najdete v jednom z našich předešlých článků.

Zdroj



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Sezonní ovoce a zelenina – měsíc leden

Zima je období, kdy je výběr čerstvého lokálního ovoce a zeleniny velmi omezený…

Logo Nutri-Score na obale potravin

Výrobce potravin v ČR může dobrovolně umístit logo Nutri-Score na přední obal…

Evropa očekává pokles spotřeby masa

Výhled pro odvětví zemědělství do roku 2030 - Evropa očekává pokles spotřeby…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?