Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E1103 - Invertasa

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Enzymy

Zdroje informací

Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm [ kniha ]

databáze EFSA [ web ]

Charakteristika

Invertasa je enzym vytvářený mikroorganismy Saccharomyces a Candida. Tento enzym převádí cukr na jednodušší cukry - glukózu a fruktózu. Tato směs dvou jednodušších cukrů je sladší než cukr obecně.

Použití

Používá se k výrobě cukrovinek, invertního cukru, různých sladkých polev a náplní. Dodává jim jemnost a krémovitost.

Výroba

Získává se řízenou fermentací výše uvedených druhů mikroorganismů.

Nežádoucí účinky

V přípravcích, které obsahují podobné enzymy se nesmí dle zákona vyskytovat žádné patogenní zárodky. Ty totiž způsobují infekce, zejména vyvolané mikroorganismy Candida. Žádné nežádoucí účinky invertasy nejsou známy.

Doplňující informace

V EU (i ČR) je používání invertasy v cukrářství a pekařství povoleno. V USA je používání této látky rovněž povoleno.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Co máte rádi na pizze?

Kdo by neměl rád pizzu... ? Otázkou však je, zda s ananasem nebo bez.

Recept od... na letní oběd

Přemýšlíte co uděláte o víkendu k obědu? Zkuste recepty od našich podporovatelů.

Test piv

Český národ pivo miluje - jsme národem pivařů. Ale víme, co všechno se dá v…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?