Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E1103 - Invertasa

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Enzymy

Zdroje informací

Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm [ kniha ]

databáze EFSA [ web ]

Charakteristika

Invertasa je enzym vytvářený mikroorganismy Saccharomyces a Candida. Tento enzym převádí cukr na jednodušší cukry - glukózu a fruktózu. Tato směs dvou jednodušších cukrů je sladší než cukr obecně.

Použití

Používá se k výrobě cukrovinek, invertního cukru, různých sladkých polev a náplní. Dodává jim jemnost a krémovitost.

Výroba

Získává se řízenou fermentací výše uvedených druhů mikroorganismů.

Nežádoucí účinky

V přípravcích, které obsahují podobné enzymy se nesmí dle zákona vyskytovat žádné patogenní zárodky. Ty totiž způsobují infekce, zejména vyvolané mikroorganismy Candida. Žádné nežádoucí účinky invertasy nejsou známy.

Doplňující informace

V EU (i ČR) je používání invertasy v cukrářství a pekařství povoleno. V USA je používání této látky rovněž povoleno.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?