Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečený čaj
Autor: neznámý
Datum přidání 03.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg rybízu (může být mix černý i červený)
  • 250 g třtinového cukru
  • 5 ks tlučeného hřebíčku
  • 4 ks badyánu
  • 2 lžičky skořice
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 2 dcl rumu (nemusí být)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,86 g 53,30 g 0,44 g 898,43 kJ (215 kcal)
celkově 28,56 g 533,04 g 4,43 g 8 984,30 kJ (2146 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rybíz nasypeme do hlubokého plechu či pekáčku, posypeme cukrem a kořením. Pečeme 30 až 45 minut v troubě na 180-200 stupňů (pozor - pouští šťávu). Poté vyndáme z trouby, přilijeme citrónovou šťávu a rum, promícháme a dáme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru. Podáváme jako ovocný čaj. Do hrnečku dáme dvě lžičky pečeného čaje a zalijeme vodou.

Tipy na vylepšení

Místo rybízu můžeme použít jakékoliv jiné ovoce, například borůvky, jahody, maliny, ostružiny, hrušky, švestky, jablka,........


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tento "pečený čaj" připravuji každoročně. Je to jednoduchý způsob, jak zavařit rybíz sklizený ze zahrádky.

Eva | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě uvařený, právě se chladící, právě se rodina těšící na mlsání pečeného čaje v zimních měsících (pokud do té doby vydrží). Díky za recept, je to výborné.

karča | 3.09.2010 - 18:14

Také ho dělám pravidelně a doporučuji přidat vždy maliny, dodají tomu ten pravý "šmrnc". Zkoušela jsem různé kombinace ovoce, i meruňky a nektarinky, ale nejlepší byl vždy ten, kde byly maliny.

martybc@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, může se Vám hodit tenhle web na http://www.doplnky-a-dekorace.4fan.cz/8-pecene-caje, kde kdyžtak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů ;)

trina1@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Taky dělávám různé kombinace ovoce, je opravdu výborný.

jirinasurova@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Já jsem ho dělala tak, že jsem namíchala ovoce z mrazáku, starší kompoty i čerstvé ovoce. Je opravdu výborný, zrovna ho piji.Ale až ho budu dělat znovu, tak ho radši zavařím,protože mi pár sklenic chytlo plíseń.

barunkakralicek@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nám chutná nejvíc tento rybízový a děti mají rády ještě jahodový. Oba krásně voní a v zimě přijdou kdykoli vhod.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty