Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečený čaj
Autor: neznámý
Datum přidání 03.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg rybízu (může být mix černý i červený)
  • 250 g třtinového cukru
  • 5 ks tlučeného hřebíčku
  • 4 ks badyánu
  • 2 lžičky skořice
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 2 dcl rumu (nemusí být)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,86 g 53,30 g 0,44 g 898,43 kJ (215 kcal)
celkově 28,56 g 533,04 g 4,43 g 8 984,30 kJ (2146 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rybíz nasypeme do hlubokého plechu či pekáčku, posypeme cukrem a kořením. Pečeme 30 až 45 minut v troubě na 180-200 stupňů (pozor - pouští šťávu). Poté vyndáme z trouby, přilijeme citrónovou šťávu a rum, promícháme a dáme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru. Podáváme jako ovocný čaj. Do hrnečku dáme dvě lžičky pečeného čaje a zalijeme vodou.

Tipy na vylepšení

Místo rybízu můžeme použít jakékoliv jiné ovoce, například borůvky, jahody, maliny, ostružiny, hrušky, švestky, jablka,........


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tento "pečený čaj" připravuji každoročně. Je to jednoduchý způsob, jak zavařit rybíz sklizený ze zahrádky.

Eva | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě uvařený, právě se chladící, právě se rodina těšící na mlsání pečeného čaje v zimních měsících (pokud do té doby vydrží). Díky za recept, je to výborné.

karča | 3.09.2010 - 18:14

Také ho dělám pravidelně a doporučuji přidat vždy maliny, dodají tomu ten pravý "šmrnc". Zkoušela jsem různé kombinace ovoce, i meruňky a nektarinky, ale nejlepší byl vždy ten, kde byly maliny.

martybc@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, může se Vám hodit tenhle web na http://www.doplnky-a-dekorace.4fan.cz/8-pecene-caje, kde kdyžtak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů ;)

trina1@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Taky dělávám různé kombinace ovoce, je opravdu výborný.

jirinasurova@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Já jsem ho dělala tak, že jsem namíchala ovoce z mrazáku, starší kompoty i čerstvé ovoce. Je opravdu výborný, zrovna ho piji.Ale až ho budu dělat znovu, tak ho radši zavařím,protože mi pár sklenic chytlo plíseń.

barunkakralicek@ | 3.09.2010 - 18:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nám chutná nejvíc tento rybízový a děti mají rády ještě jahodový. Oba krásně voní a v zimě přijdou kdykoli vhod.

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Jak je to se spotřebou potravin?

U spotřeby kterých potravin došlo k výraznému nárůstu, u kterých se spotřeba…

Další zajímavé recepty