Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný Hraběnčin závin
Autor: Viťa
Datum přidání 10.02.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto

  • 450g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 120 g třtinového cukru
  • máslo
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva bez fostátu

Náplň

  • 1/2 kg jablek
  • skořice
  • třtinový cukr
  • nesiřené brusinky
  • ořechy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,89 g 43,49 g 20,34 g 1 596,44 kJ (381 kcal)
celkově 82,71 g 521,91 g 244,13 g 19 157,28 kJ (4575 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto z uvedených surovin a 1/3 oddělíme a dáme do ledničky.Zbylou část rozvalíme a dáme na vymazaný plech (lépe vyložený pečícím papírem). Těsto se špatně válí, tak je lepší ho uplácat na plech rovnou.Na těsto dáme směs z jablek, cukru, skořice, brusinek a ořechů.Ušleháme si bílky. Sníh navrstvíme na jablka a nahoru nastrouháme zbylou část těsta.Pečeme asi na 180 stupňů dokud nebude povrch viditelně upečený (nazlátlý). Necháme vychladnout a potom nakrájíme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

hyde@ | 9.11.2015 - 21:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Skvělý dezert!!! Doma i v práci se po něm jen zaprášilo. Na vylepšení dávám 10 dkg solamilu (škrobu), aby těsto bylo křehčí.

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Jak je to se spotřebou potravin?

U spotřeby kterých potravin došlo k výraznému nárůstu, u kterých se spotřeba…

Další zajímavé recepty