Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Velikonoční beránek s oříšky
Autor: Eva
Datum přidání 07.04.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 155 g špaldové mouky celozrnné hladké
  • 25 g mouky polohrubé pšeničné
  • 130 g cukru třtinového
  • 3/4 sáčku vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky citronové kůry BIO
  • 3 vejce
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic horké vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 24 - 30 g vlašských ořechů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

3 žloutky šleháme s třtinovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a postupně 6 lžic oleje, 6 lžic horké vody a citronovou kůru. Zamícháme mouku s práškem do pečiva. Nameleme ořechy, ušleháme z bílků sníh a společně do těsta už nešleháme, ale jemně vmícháme stěrkou.Řádně vymažeme formu beránka máslem a vysypeme moukou, vlijeme těsto. Přiklopíme a pečeme 160- 170 stupňů C.Upečeného beránka dozdobíme rozinkami, které jsme z jedné strany pomazali máslem, aby držely. Do čumáčku zapíchneme snítky zelené travičky a chudobku a na krk uvážeme červenou stuhu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 7.04.2012 - 18:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělám stejný základ, akorát do těsta pro lepší vůni a chuť přidávám i lžíci medu a rozinky máčené v rumíku. Nakonec ještě čoko polevu a to je bašta:)

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty