Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové knedlíky s oblohou
Autor: Jíťa
Datum přidání 23.10.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Knedlíky:

  •  pohanka (loupaná lámanka)
  •  celozrnná mouka

Obloha:

  •  mořská sůl
  • mořská řasa
  • fazole adzuki
  • cibule
  • hlíva ustřičná
  • brokolice
  • hlávkové zelí
  • sezamový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,40 g 45,65 g 3,62 g 1 105,26 kJ (264 kcal)
celkově 57,01 g 228,25 g 18,11 g 5 526,30 kJ (1320 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Knedlíky: propereme pohanku a kráte povaříme aby nám vznikla hustá kaše a necháme uplně vystydnout. Smíchame s celozrnnou moukou (pšeničná, špaldová, pohanková...je to jedno) v poměru 1:1 (pokud máme bezlepkovou dietu nemusíme přidávat žádnou mouku). Podle potřeby přidáme vodu, ale opatrně, těsto by mělo být hodně husté. Pak navlhčenýma rukama tvarujem knedlíky a házíme do vroucí osolené vody. Vaříme 10-15minut.Obloha: 1)fazole adzuki a sušenou hlívu ústřičnou, které jsme předem namočili na 6 hodin, vaříme cca 60min s proužkem omyté mořské řasy(kombu, nori, wakame....). 2) nakrájíme cibulku najemno a krátce osmahneme na sezamovém oleji. Přidáme špetku mořské soli a nakrájené zelí. Zamícháme, podlijeme tochou vody a dusíme 60-75min. Mužeme dozdobit vařenou brokolicí či jinou zeleninou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 18.10.2015 - 12:49
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

jsou hodně hutné takže jich moc nesníte...podávala jsem jich s koprovou omáčkou :)

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…

Další zajímavé recepty