Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové halušky s brynzou
Autor: neznámý
Datum přidání 18.04.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 4 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6-7 brambor
  • 1 a 1/2 - 2 hrníčky špaldové mouky
  • 3/4  lžičky mořské nerafinované soli
  • 200 g brynzy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,00 g 68,84 g 11,06 g 1 901,05 kJ (454 kcal)
celkově 85,00 g 344,20 g 55,28 g 9 505,27 kJ (2270 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory zbavíme slupky, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme mouku a sůl. Mouky přisypeme podle citu tak, abychom vytvořili středně husté těsto (aby nebylo příliš husté ani řídké). V těstě by měly převládat brambory nad moukou. Není nutné přidávat vejce, jelikož brambory a šťáva z nich obsahuje škrob a z tohoto důvodu nesléváme přebytečnou vodu - poslouží nám totiž jako pojivo. Část lehce lepivého a blátivého těsta přendáme do speciálního cedníku pro halušky a protlačujeme do vroucí vody lžicí. Zamícháme a jakmile nám halušky vyplavou, ještě povaříme asi 4 minuty (záleží na jejich velikosti). Uvařené halušky vyndáme z hrnce pomocí děravé naběračky či síta a necháme okapat. Podáváme s rozdrobenou brynzou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Tajemství dlouhověkosti?

Tajemství dlouhověkosti není v genech, ale na talíři. Jak si jídlem prodloužit…

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou Anotace: Levnou…

Věčné chemikálie

Až 30 % testovaných výrobků denní potřeby obsahuje PFAS - tzv. věčné chemikálie…

Další zajímavé recepty