Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur po provensálsku
Autor: Sunriska
Datum přidání 05.04.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • půl hrníčku bulguru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,28 g 47,90 g 0,68 g 885,65 kJ (212 kcal)
celkově 18,56 g 95,79 g 1,36 g 1 771,30 kJ (423 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Bulgur dáme vařit do kastrůlku ve trojnásobném množství vody, přidáme provensálské koření, sůl a vaříme do změknutí. Mezitím si lehce orestujeme na oleji pokrájenou cibuli, poté přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, podlejeme vodou a dusíme do změknutí. Až bude bulgur i zelenina hotová, vše promícháme a můžeme podávat.

Příběh receptu

Jednoduché, rychlé, veganské a podle dělené stravy.

Tipy na vylepšení

Posypeme řeřichou, petrželkou či mořskými řasami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Další zajímavé recepty