Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur po provensálsku
Autor: Sunriska
Datum přidání 05.04.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • půl hrníčku bulguru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,28 g 47,90 g 0,68 g 885,65 kJ (212 kcal)
celkově 18,56 g 95,79 g 1,36 g 1 771,30 kJ (423 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Bulgur dáme vařit do kastrůlku ve trojnásobném množství vody, přidáme provensálské koření, sůl a vaříme do změknutí. Mezitím si lehce orestujeme na oleji pokrájenou cibuli, poté přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, podlejeme vodou a dusíme do změknutí. Až bude bulgur i zelenina hotová, vše promícháme a můžeme podávat.

Příběh receptu

Jednoduché, rychlé, veganské a podle dělené stravy.

Tipy na vylepšení

Posypeme řeřichou, petrželkou či mořskými řasami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty