Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur po provensálsku
Autor: Sunriska
Datum přidání 05.04.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • půl hrníčku bulguru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,28 g 47,90 g 0,68 g 885,65 kJ (212 kcal)
celkově 18,56 g 95,79 g 1,36 g 1 771,30 kJ (423 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Bulgur dáme vařit do kastrůlku ve trojnásobném množství vody, přidáme provensálské koření, sůl a vaříme do změknutí. Mezitím si lehce orestujeme na oleji pokrájenou cibuli, poté přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, podlejeme vodou a dusíme do změknutí. Až bude bulgur i zelenina hotová, vše promícháme a můžeme podávat.

Příběh receptu

Jednoduché, rychlé, veganské a podle dělené stravy.

Tipy na vylepšení

Posypeme řeřichou, petrželkou či mořskými řasami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty