Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Červená čočka s volským okem
Autor: stepnickovas
Datum přidání 28.05.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 10 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 70 g červené neloupané čočky
  • 1 cibule
  • 1 vejce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Čočku propláchneme a dáme do hrnce s vodou asi na 2 hodiny. Vody nedáváme moc, stačí tak, aby byla pár centimetrů nad samotnou čočkou. Potom vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 10-15 minut, mírně osolíme. Nakrájíme cibuli na kostičky a zlehka osmahneme, přidáme čočku a necháme chvíli smažit. Mezitím si na pánvi vyklepneme a osmahneme vejce. Můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Tipy na vylepšení

Nejlepší je, když si čočku dáte do vody už večer předem, aby hezky nabobtnala.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

alena.prchlikova@ | 4.06.2014 - 15:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Přidala jsem lžíci máslové jíšky, aby to bylo jedlé i pro manžela a trošku citronové šťávy, bylo to moc dobré.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty