Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninový příkrm
Autor: carme
Datum přidání 23.01.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 ks mrkve
  • 1 půl kolečko kedlubny
  • 1 půl kolečko tuřínu
  • 2 ks růžičkové kapusty (kapustu přidávám do všech zeleninových příkrmů)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Zeleninu dobře očistěte a umyjte. Zeleninu dáváme vždy bez slupky. Kostičky kedlubny, tuřínu a mrkve vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou do změknutí, podle velikosti 8–10 minut. Zhruba minutu před koncem, přidáme růžičkovou kapustu. Po vypnutí vařiče ještě nechávám asi 10 minut odstát, aby kapustička došla. Zeleninu mixuji ponorným mixérem. Pokud nám zbylo hodně vody, část odliji. Podávám s uvařenou umixovanou rýží nebo jáhlami. Uvedené množství nám vydrží na tři příkrmy.

Příběh receptu

Vaření zeleninových příkrmů pro kojence není nic těžkého a zdlouhavého. Celé to zabere pár minut. Očistit zeleninu, nakrájet na kostičky a šup s tím do hrnce. Po uvaření se jen rozmixuje a je to. A tak bych se s vámi chtěla podělit o to, jaké dělám já. Tuto kombinaci mám osobně vyzkoušenou na své dceři a moc jí chutná. Ovšem co chutná nám, nemusí chutnat jinému dítku, každé má své jiné chutě. Tento zeleninový přikrm jsem začala dávat okolo 10. měsíce, což je čas, kdy už máte vyzkoušenou jednotlivou zeleninu a víte, že jí dobře snáší. I když ještě jsem neslyšela, že by na tyto druhy zeleniny byl někdo alergický, přesto je dobré být při prvním podání na pozoru. A jelikož se nejedná o první podaný příkrm, nebudu zde popisovat, jak začínáme s prvními příkrmy a vrhnu se rovnou na recept.

Tipy na vylepšení

Kombinací zeleniny může být neomezené množství. Vždy mícháme maximálně tři druhy. Já do každé zeleninového příkrmu dávám ještě růžičkovou kapustu, protože mám možnost ze zahrádky a byla by škoda jí tam nedat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Jak je to se spotřebou potravin?

U spotřeby kterých potravin došlo k výraznému nárůstu, u kterých se spotřeba…

Další zajímavé recepty