Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovesné bochánky
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 225 g ovesných vloček s klíčky
  •  275 ml mléka
  •  225 g hladké mouky (lze namíchat s chlebovou nebo celozrnnou pšeničnou, žitnou, špaldovou,...)
  • 50 g másla
  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 lžička soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,54 g 28,77 g 5,79 g 820,33 kJ (196 kcal)
celkově 78,42 g 345,19 g 69,44 g 9 844,00 kJ (2351 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme chvilku nasáknout. Mouku s droždím a solí přesijeme do mísy, přidáme namočené vločky, rozpuštěné máslo a tolik mléka (asi 250 ml), abychom vypracovali hladké elastické těsto. Hněteme cca 2 minuty. Těsto necháme kynout standardním postupem na teplém místě, dokud svůj objem nezdvojnásobí. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a krátce zlehka propracujeme. Rozdělíme na 12 dílů a z každého utvoříme bochánek. Naskládáme na vymazaný plech nebo pečicí fólii a necháme ještě chvíli kynout. Potom každý bochánek navrchu nastřihneme nůžkami do tvaru kříže, lehce potřememe olejem a posypeme solí, kmínem, mákem, semínky,...Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 20 minut. Upečené poznáme podle toho, že když na ně zespodu poklepeme, zní dutě.

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme vmíchat asi 25 g slunečnicových nebo dýňových semínek.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zabakvakava@ | 2.09.2010 - 21:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě jsem je vytáhla z trouby a jsou vynikající :-) Použila jsem žitnou mouku.

Sunriska | 2.09.2010 - 21:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

220 °C mi přijde hodně, pak jsem ubrala. Moc dobré!

karča | 2.09.2010 - 21:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chci se zeptat, jak je to myšleno s tím mlékem. Těch 275 ml je celkem - na namočení vloček i přidání do těsta? Já jsem totiž zalila vločky určitým množstvím mléka a pak jsem ještě přidala do těsta těch 250 ml a bylo hodně řídké, tak jsem musela dosypávat mouku. Zatím jsou čerstvé housky dobré, uvidím, jestli z nich zítra nebude kámen. Mouky jsem nakombinovala všechny, co jsem měla, pšeničnou, špaldovou, kukuřičnou, žitnou.

karča | 2.09.2010 - 21:02

Nejnovější články

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Test anglické slaniny 2024

test uzenin provádí redakce dTestu poměrně pravidelně. tentokrát je to o…

Další zajímavé recepty