Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovesné bochánky
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 225 g ovesných vloček s klíčky
  •  275 ml mléka
  •  225 g hladké mouky (lze namíchat s chlebovou nebo celozrnnou pšeničnou, žitnou, špaldovou,...)
  • 50 g másla
  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 lžička soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,54 g 28,77 g 5,79 g 820,33 kJ (196 kcal)
celkově 78,42 g 345,19 g 69,44 g 9 844,00 kJ (2351 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme chvilku nasáknout. Mouku s droždím a solí přesijeme do mísy, přidáme namočené vločky, rozpuštěné máslo a tolik mléka (asi 250 ml), abychom vypracovali hladké elastické těsto. Hněteme cca 2 minuty. Těsto necháme kynout standardním postupem na teplém místě, dokud svůj objem nezdvojnásobí. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a krátce zlehka propracujeme. Rozdělíme na 12 dílů a z každého utvoříme bochánek. Naskládáme na vymazaný plech nebo pečicí fólii a necháme ještě chvíli kynout. Potom každý bochánek navrchu nastřihneme nůžkami do tvaru kříže, lehce potřememe olejem a posypeme solí, kmínem, mákem, semínky,...Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 20 minut. Upečené poznáme podle toho, že když na ně zespodu poklepeme, zní dutě.

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme vmíchat asi 25 g slunečnicových nebo dýňových semínek.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zabakvakava@ | 2.09.2010 - 21:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě jsem je vytáhla z trouby a jsou vynikající :-) Použila jsem žitnou mouku.

Sunriska | 2.09.2010 - 21:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

220 °C mi přijde hodně, pak jsem ubrala. Moc dobré!

karča | 2.09.2010 - 21:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chci se zeptat, jak je to myšleno s tím mlékem. Těch 275 ml je celkem - na namočení vloček i přidání do těsta? Já jsem totiž zalila vločky určitým množstvím mléka a pak jsem ještě přidala do těsta těch 250 ml a bylo hodně řídké, tak jsem musela dosypávat mouku. Zatím jsou čerstvé housky dobré, uvidím, jestli z nich zítra nebude kámen. Mouky jsem nakombinovala všechny, co jsem měla, pšeničnou, špaldovou, kukuřičnou, žitnou.

karča | 2.09.2010 - 21:02

Nejnovější články

Nelegální nabídky neschválených přípravků

Nejsou to sice primárně potraviny, ale většina z nás občas koupí nějaký ten …

Řecký jogurt již nebude definován

Řecký jogurt se vyrábí jiným způsobem než naše tradiční a měl by mít vyšší…

Světový týden informovanosti o soli

Cílem celosvětové kampaně je upozornit na nadměrnou konzumaci soli v potravě a…

Další zajímavé recepty