Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldový chléb se slunečnicovými semínky
Autor: karča
Datum přidání 01.11.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 750 g špaldové mouky
  • 2 balíčky droždí
  • 2 lžičky mořské soli
  • 3 lžičky mletého kmínu
  • 500 ml vlažné vody
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g slunečnicových semínek
  • na potření - vlažné mléko
  • na posypání - 50 g slunečnicových semínek

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,60 g 39,75 g 6,58 g 1 089,39 kJ (260 kcal)
celkově 158,99 g 596,20 g 98,66 g 16 340,80 kJ (3903 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku promícháme s droždím, přidáme sůl, kmín, vodu a tvaroh a hněteme ručním šlehačem s hnětacími metlami, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn mísy a nevytvoří se na něm bubliny. Necháme v teple kynout, dokud se nezdvojnásobí jeho objem. Po vykynutí znovu prohněteme a vmícháme slunečnicová semínka. Vytvarujeme jeden bochník nebo dva malé. Na plechu s pečícím papírem necháme ještě chvíli kynout, dokud se viditelně nezvětší. Pak těsto potřeme vlažným mlékem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v elektrické troubě na  200 °C, v horkovzdušné na 180 °C asi 60 min.  

Tipy na vylepšení

Po 10 minutách pečení postavíme do trouby misku s teplou vodou, aby chléb nebyl vysušený. Můžeme jej obohatit také vyloupanými sezamovými nebo dýňovými semínky, anýzem, koriandrem, fenyklem...


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty