Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bezlepkový jáhlový sladký chlebíček
Autor: neznámý
Datum přidání 17.04.2012
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 65 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 hrníček jáhel
  • 1 hrníčky vody
  • kukuřičná strouhanka
  • sušené nesířené ovoce - rozinky, švestky
  • kokos, vlašské oříšky 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,58 g 52,33 g 12,66 g 1 488,67 kJ (356 kcal)
celkově 57,48 g 314,00 g 75,94 g 8 932,00 kJ (2133 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme do měkka. Přesypeme do misky a smícháme s kukuřičnou strouhankou, přisypeme rozinky, kokos, nasekané švestky a oříšky. Z uvedených surovin vytvoříme hutný bochánek, který zavineme do utěrky. Přemístíme na pařák a napařujeme zhruba 45 minut. Jakmile vypneme sporák, bochánek ihned vyjmeme z hrnce a opatrně z něho odstraníme utěrku. Pokud se chlebíček někde poškodil, tvar dotvoříme vlhkýma rukama. 

Tipy na vylepšení

Chlebíček můžeme ještě přisladit například sladěnkou a do těsta před napařováním vmíchat rozmačkaný banán.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 17.04.2012 - 12:58

Vyzkoušela jsem dezert a mohu jenom doporučit. Jestli mohu poradit, tedy k napařování použijte již starší utěrku. Zůstávají na ní skvrny.

Nejnovější články

Změna v potravinovém právu?

2. 5. 2021 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.…

Výzva k zavedení Nutri-Score v Evropě

Evropští vědci podepsali „Výzvu k zavedení Nutri-Score v Evropě“. Tedy dle nich…

Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030

Posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky…

Další zajímavé recepty