Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlové knedlíky se švestkovou polevou
Autor: Jíťa
Datum přidání 22.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 125 g jáhel
  • 125 g špaldová či jiná celozrnná mouka
  • 50 g švestky
  • 50 g rozinky
  • 2 PL kuzu
  • 2 PL kukuřičný slad
  • 2 PL kokos
  • špetka mořské soli

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,07 g 51,35 g 4,64 g 1 086,34 kJ (259 kcal)
celkově 20,27 g 205,40 g 18,56 g 4 345,35 kJ (1038 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Postup na knedlíky: Propláchneme jáhly v horké vodě a vaříme se špetkou soli 20-25 minut. Slejeme a necháme vychladnout (chladnou celkem dlouho). Ruce namáčíme ve vodě a tvarujeme z jáhel knedlíky (můžeme zahustit moukou pro lepší tvarování). Vložíme do hrnce s vařící vodou. Vyndaváme je, až vyplavou (cca 5 min).

Poleva: Nakrájíme rozinky a švestky na malé kousky a vaříme s trochou vody (čím dýl tím líp, třeba i hodinu, ale stačí míň). Ve studené vodě rozděláme kuzu (dávkování podle množství polevy, je to napsané na obale) a přidáme k rozvařeným švestkám. Potom ještě chvíli vaříme. Nakonec vše posypeme sušeným kukuřičným sladem (můžeme i třtinový cukr, ale už to nebude tak zdravé) a kokosem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 13.03.2020 - 11:05
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak knedlíčky nám teda moc nechutnaly :-( Asi to ze začátku byla moje chyba, že jsem na poslední chvíli, ještě do jahel přilila vodu a tím to asi nebylo,tak hutné, jak mělo. Přesto, po vychlazení to tak vypadalo, tak jsem od oka dala trochu mouky, aby se neřeklo. V receptu je psané, že 125g mouky, ale přitom v popisu, že vlastně se dávat nemusí a pak až, jestli je třeba, tak zahustit, ale zase není psané, kolik. Když jsem dala tedy vařit 1. várku, tak se mi postupně knedlíčky rozpadaly, tak do zbylých knedlíčků, jsem přidala tu mouku už všechnu. Pak už to drželo pohromadě, ale chuťově, nic moc. S tou omáčkou, to šlo, ale jíst je na jiný způsob, tak teda nevím :-( Omáčku jsem si upravila, urychlila, žádné zahušťování, rozředila povidla, přidala švestky a rozinky a povařila. Nakonec dosladila třtinovým moučkovým cukrem. Ještě omáčka zbyla, tak k nim udělám tvarohové knedlíčky, snad to bude lepší.

matasova.ka | 16.04.2014 - 13:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Prvni knedliky co jsem kdy delala z jahel.. :) napred jsem se hrozne divila ze to neni jako jina hmota na knedliky, jako kynute a tak.. ale jakmile jsem si namocila ruce, slo to raz dva.. dala jsem si s tvarohem a marmeladou, jen jako rychlovku :) moc dobre..

dusan666nasud | 3.11.2013 - 17:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrá záležitost, dnes jsem nevěděl co k večeři,  takže jdu do toho :-)

Frodik | 22.09.2010 - 21:13

Jo tak tohle bych si dal, vypadá to na dost dobrou mňamku.

carme | 22.09.2010 - 21:13
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě si dáváme do nosu. Moc dobré. Jednoduché a nenáročné na přípravu. Jáhly jsem si uvařila den dopředu.

Nejnovější články

Žijeme jídlem

Kvalitní české potraviny, jejich příběh a inspirace k vaření.

Inovace v mlékárenství

Zpracovatelé mléka a výrobci mlékárenských výrobků v ČR jsou v inovacích značně…

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Další zajímavé recepty