Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlové knedlíky se švestkovou polevou
Autor: Jíťa
Datum přidání 22.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 125 g jáhel
  • 125 g špaldová či jiná celozrnná mouka
  • 50 g švestky
  • 50 g rozinky
  • 2 PL kuzu
  • 2 PL kukuřičný slad
  • 2 PL kokos
  • špetka mořské soli

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,07 g 51,35 g 4,64 g 1 086,34 kJ (259 kcal)
celkově 20,27 g 205,40 g 18,56 g 4 345,35 kJ (1038 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Postup na knedlíky: Propláchneme jáhly v horké vodě a vaříme se špetkou soli 20-25 minut. Slejeme a necháme vychladnout (chladnou celkem dlouho). Ruce namáčíme ve vodě a tvarujeme z jáhel knedlíky (můžeme zahustit moukou pro lepší tvarování). Vložíme do hrnce s vařící vodou. Vyndaváme je, až vyplavou (cca 5 min).

Poleva: Nakrájíme rozinky a švestky na malé kousky a vaříme s trochou vody (čím dýl tím líp, třeba i hodinu, ale stačí míň). Ve studené vodě rozděláme kuzu (dávkování podle množství polevy, je to napsané na obale) a přidáme k rozvařeným švestkám. Potom ještě chvíli vaříme. Nakonec vše posypeme sušeným kukuřičným sladem (můžeme i třtinový cukr, ale už to nebude tak zdravé) a kokosem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

matasova.ka | 16.04.2014 - 13:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Prvni knedliky co jsem kdy delala z jahel.. :) napred jsem se hrozne divila ze to neni jako jina hmota na knedliky, jako kynute a tak.. ale jakmile jsem si namocila ruce, slo to raz dva.. dala jsem si s tvarohem a marmeladou, jen jako rychlovku :) moc dobre..

dusan666nasud | 3.11.2013 - 17:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrá záležitost, dnes jsem nevěděl co k večeři,  takže jdu do toho :-)

Frodik | 22.09.2010 - 21:13

Jo tak tohle bych si dal, vypadá to na dost dobrou mňamku.

carme | 22.09.2010 - 21:13
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě si dáváme do nosu. Moc dobré. Jednoduché a nenáročné na přípravu. Jáhly jsem si uvařila den dopředu.

Nejnovější články

Food Safety - Eurobarometr 2019

Čeho se nejvíce v oblasti bezpečnosti potravin bojí obyvatelé jednotlivých…

Kontaminanty v potravinovém řetězci

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a v překladu Ministerstvo…

V hledáčku vegetariánské a veganské výrobky

Módní vlny "VEGE" jste si určitě všimli. Ale jsou skutečně v obchodních sítích…

Další zajímavé recepty