Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

CRUMBLE (jahodovo-švestkový)
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • jablka, švestky
  • šťáva z 1 citronu
  • mletá skořice 

 

CRUMBLE: 

 

  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • 70 g hnědého cukru

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.Na "crumble" z vloček, mouky a tuhého másla rozrdobíme drobenku, do které přisypeme cukr. Touto směsí posypeme připravené ovoce a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C asi na 30 min. zapéct.Hotový "crumble" podáváme horký nejlépe se zmrzlinou, vanilkovým pudinkem, jogurtem nebo smetanou.

Příběh receptu

anglická inspirace

Tipy na vylepšení

Výměnou za švestky lze použít: hrušky, ostružiny, černý rybíz, angrešt, meruňky, broskve, rebarbora, maliny, jahody a spousta dalšího ovoce. Do směsi na "crumble" můžeme přimíchat strouhaný perník nebo perníkové koření, kokos, sekané mandle nebo ořechy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

av050501@ | 6.09.2010 - 21:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty