Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hruškové muffins
Autor: eoon@
Datum přidání 02.11.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g pol. mouky (Bio)
  • 150g hnědého cukru
  • 200 ml čerstvého mléka
  • trocha soli
  • 1 vejce
  • 3/4 prášku do peč.
  • 100 ml kvalitního slunečnicového oleje
  • sušené hrušky nebo jablka (křížaly) nebo jiné sušené ovoce-rozinky apod.

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Postupně si smícháme všechny suroviny na těsto, nejprve sypké, mouku, prášek do pečiva, cukr, přidáme vajíčko, kvalitní slunečnicový olej - olivový je opravdu škoda,  mléko, osolíme a přimícháme sušené ovoce eventuelně pokrájené na menší kusy. Těstíčko pak naplníme do formiček a dáme do vyhřáté trouby, já peču přibližně při 180°C dokud nebude kůrka naběhlá a zlatavá. Dobrou ovocnou chuť. 

Tipy na vylepšení

Pozor, je to opravdu pro sušené ovoce, já jsem jednou zkusila s čerstvým-ale to pustí šťávu a má jiné vlastnosti, takže těstíčko má pak úplně jinou konzistenci a není to ono, proto doporučuji skutečně sušené ovoce dle chuti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty