Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžové knedlíčky plněné tempehem
Autor: rachell30
Datum přidání 23.05.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g rýžové mouky (glutinous )
  • 75 g uzeného tempehu
  • 2 lžičky kuzu škrobu
  • špetka soli
  • 80-110 ml teplé vody (dle potřeby)
  • pažitka
  • 2 PL tamari
  • asijský zeleninový salát
  • černé sezamové semínko
  • sriracha (dle chuti)
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Rýžovou mouku smícháme s teplou vodou, kuzu a špetkou soli. Těsto by mělo být dostatečně tuhé. Nemělo by příliš lepit či se drolit. Necháme ho odležet v lednici 30 min. Mezitím si připravíme náplň. Uzený tempeh rozmačkáme či nakrájíme na menší kousky, přidáme pažitku, sůl, pepř a dobře promícháme. Poté z těsta uděláme placičky a plníme tempehem. Vaříme je ve vroucí vodě s tamari asi 5 min., dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky posypeme sezamovým semínkem, pažitkou. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete knedlíčky dochutit pálivou omáčkou Srirachou. Dobrou chuť.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

    Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

    Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

    Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

    Poslední nákupy bez stresu

    Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

    Další zajímavé recepty