Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Květákové placičky
Autor: lupilup@
Datum přidání 24.04.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 květák
  • 4 - 5 vajec
  • cibule
  • mořská sůl
  • 100 g sýra
  • 200 g brambor

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 32,95 g 30,89 g 19,29 g 1 602,16 kJ (383 kcal)
celkově 65,89 g 61,79 g 38,59 g 3 204,32 kJ (765 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Květák uvaříme doměkka v osolené vodě. Necháme ho okapat a vychladnout a nakrájíme ho najemno. Dáme ho do misky a přidáme k němu nakrájenou cibulku, rozklepnutá vejce a strouhaný sýr. Smícháme a dle chuti osolíme. Lžící na plechu vyloženém pečícím papírem děláme placičky, které upečeme dozlatova v troubě. Placičky podáváme s bramborem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

RosieQ | 18.03.2014 - 12:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Květákový karbenátky (jak tomu říkáme u nás doma) zbožňuju! Já do nich přidávám ještě najemno nastrouhanou mrkev a čerstvou petžel místo cibulky. A podle chuti můžete přidat třeba i šunku :) Dělám smažený, ale z trouby je to samozřejmě zdravější, tak vyzkouším :)

Jana H. | 24.04.2012 - 17:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborné a rychlé jídlo, neměla jsem strouhanku, tak jsem nahradila pikantní Hraškou a dopadlo to výborně.

Sunriska | 24.04.2012 - 17:26

Květákové placičky raději peču než smažím, na pánvi mi směs nikdy nevydrží ve formě placiček a mám z toho spíše květákový mozeček..Vždy zamíchám i něco zeleného, dneska byla po ruce řeřicha.

jirka3108@ | 24.04.2012 - 17:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Zakysané mléčné výrobky

Divák A DOST! zaslal podnět s tím, že mlékárny ředí podmáslí obyčejným mlékem.…

EU začíná testovat nová pravidla pro „dvojí kvalitu“

Loni se „české“ téma tzv. dvojí kvality potravin dostalo do povědomí i za…

Co vy a zabijačka?

V Radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové jsme si tentokrát povídali o…

Další zajímavé recepty