Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhelník se švestkami
Autor: lupilup@
Datum přidání 19.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 70 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • 250 g sušených švestek nebo 500 g čerstvých
  • 1 litr mléka
  • 120 g třtinového cukru 
  • 2 vejce 
  • 30 g másla 
  • špetka soli, citrónová kůra
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,08 g 64,49 g 12,25 g 1 651,63 kJ (394 kcal)
celkově 60,51 g 386,97 g 73,48 g 9 909,80 kJ (2367 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sušené švestky namočíme na hodinu v teplé vodě. Pokud máme švestky čerstvé, tak je omyjeme, odpeckujeme a překrojíme na poloviny. Jáhly spaříme třikrát vařící vodou, aby nebyly hořké a nasypeme je do hrnce se studeným mlékem. Přidáme špetku soli a na mírném ohni za občasného míchání uvaříme kaši. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do hotové jáhlové kaše vmícháme cukr, máslo, citrónovou kůru, žloutky a sníh z bílků. Nakonec vmícháme švestky. Pekáček vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 45 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty