Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bábovka s oříšky z kukuřičné mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 06.10.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 3/4 hrníčku třtinového cukru
  • 1/2 hrníčku kukuřičné mouky
  • 1/2 hrníčku slunečnicového oleje
  • 1/2 hrníčku rostlinného mléka
  • 50 g nasekaných lískových oříšků
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1 lžička karobu
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,67 g 50,54 g 17,46 g 1 612,04 kJ (385 kcal)
celkově 56,70 g 505,45 g 174,56 g 16 120,43 kJ (3850 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180°C a můžeme začít připravovat bábovkové těsto. Vše smícháme. Pokud máme robota s metlou, dáme mu přednost před ručním mícháním. Těsto bude lépe našlehané a propracované. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Po 45 minutách pečení můžeme bábovku vyklápět z formy. Jestliže jsme formu vymazali důkladně, bábovka vypadne sama. Pokud se přeci jenom někde přichytne, namočíme utěrku do studené vody a přiložíme na formu. Pára se srazí a tento proces uvolní přichycené těsto. Upečenou bábovku necháme vychladnout a poté můžeme podávat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Změna v potravinovém právu?

2. 5. 2021 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.…

Výzva k zavedení Nutri-Score v Evropě

Evropští vědci podepsali „Výzvu k zavedení Nutri-Score v Evropě“. Tedy dle nich…

Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030

Posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky…

Další zajímavé recepty