Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Broskvový koláč v tvarohovo-pudinkové peřince
Autor: carme
Datum přidání 18.03.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 55 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku špaldové mouky hladké
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 90 g másla pokojové teploty
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu

Náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 350 ml vody
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový puding prášek Bio
  • 1 vejce
  • 1 broskvový kompot
  • kokos nebo mandlové vločky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,40 g 57,04 g 21,88 g 1 985,78 kJ (474 kcal)
celkově 80,40 g 342,24 g 131,26 g 11 914,70 kJ (2846 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si uděláme puding. V odměřené nádobce s vodou si rozpustíme pudingový prášek s 1 lžicí cukru. Vlijeme do menšího hrnce a za stálého míchání od bodu varu vaříme ještě asi 2 minuty. Do misky dáme tvaroh, který promícháme s vajíčkem a 1 lžicí třtinového cukru. Vmícháme uvařený puding a dáme stranou. Dále si připravíme těsto. V misce smícháme všechny suroviny a podle potřeby vléváme šťávu z broskvového kompotu. Vypracujeme tužší těsto. Pak ho rozválíme na kulatý plát podle velikosti formy a opatrně přendáme. Těsto nejde vytahovat do stran, a proto je potřeba válet a tvarovat co nejpřesněji do formy. Prsty vytvoříme zvýšený okraj. Rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky broskví a posypeme kokosem nebo mandlovými vločkami. Pečeme na 190 °C asi 55 minut. Ke konci pečení hlídejte, já pekla hodinu a už se mi to nepatrně začalo připalovat :).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty