Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Broskvový koláč v tvarohovo-pudinkové peřince
Autor: carme
Datum přidání 18.03.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 55 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku špaldové mouky hladké
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 90 g másla pokojové teploty
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu

Náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 350 ml vody
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový puding prášek Bio
  • 1 vejce
  • 1 broskvový kompot
  • kokos nebo mandlové vločky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,40 g 57,04 g 21,88 g 1 985,78 kJ (474 kcal)
celkově 80,40 g 342,24 g 131,26 g 11 914,70 kJ (2846 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si uděláme puding. V odměřené nádobce s vodou si rozpustíme pudingový prášek s 1 lžicí cukru. Vlijeme do menšího hrnce a za stálého míchání od bodu varu vaříme ještě asi 2 minuty. Do misky dáme tvaroh, který promícháme s vajíčkem a 1 lžicí třtinového cukru. Vmícháme uvařený puding a dáme stranou. Dále si připravíme těsto. V misce smícháme všechny suroviny a podle potřeby vléváme šťávu z broskvového kompotu. Vypracujeme tužší těsto. Pak ho rozválíme na kulatý plát podle velikosti formy a opatrně přendáme. Těsto nejde vytahovat do stran, a proto je potřeba válet a tvarovat co nejpřesněji do formy. Prsty vytvoříme zvýšený okraj. Rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky broskví a posypeme kokosem nebo mandlovými vločkami. Pečeme na 190 °C asi 55 minut. Ke konci pečení hlídejte, já pekla hodinu a už se mi to nepatrně začalo připalovat :).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty