Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňová buchta
Autor: Sunriska
Datum přidání 27.09.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 malá dýně
  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžíce kokosu
  • 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku řepkového oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička skořice 
  • 1 lžička vanilkového cukru

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,16 g 58,25 g 4,82 g 1 325,91 kJ (317 kcal)
celkově 73,28 g 465,96 g 38,54 g 10 607,30 kJ (2533 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve větší míse smícháme mouku, cukry, kypřící prášek, kokos, skořici a přidáme nahrubo nastrouhanou dýni. Dobře promícháme a postupně vmícháme ostatní tekuté suroviny. Směs vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme na 170 - 200 °C po 30 minut.

Tipy na vylepšení

Vychladlý moučník můžeme polít kvalitní čokoládou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Eva | 28.09.2013 - 11:13

Doma mám vypěstovanou jednu velkou dýni. Už vím jak dobře část zpracovat. Děkuji za tip. Tohle by mohl sníst i manžel, který dýni moc nemusí.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty