Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hruškový koláč - obrácený
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 hrušky (oloupané a bez jadřinců)
  • 2 lžíce vody
  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 100 g pšeničné hladké celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 70 g hnědého cukru
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 ušlehané bílky
  • trochu másla
  • hnědého cukru a sekaných ořechů na vysypání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,86 g 42,14 g 6,26 g 1 009,60 kJ (241 kcal)
celkově 38,85 g 337,10 g 50,06 g 8 076,80 kJ (1929 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Dno potřeme vrstvou másla, posypeme hnědým cukrem a hrstkou sekaných ořechů. 1 hrušku rozmixujeme se 2 lžícemi vody na kaši a přelijeme do mísy. Mouky s práškem do pečiva prosejeme na hruškovou kaši, přidáme cukr, mléko, med, skořici a vařečkou či rukama promícháme. Další 2 hrušky nakrájíme na kostičky a přidáme do těsta, zlehka dále vmícháme i ušlehané bílky. Poslední hrušku nakrájíme na slabé plátky a vyložíme jí dno dortové formy. Navrch nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 1 hodinu. Hotový koláč necháme asi 10 min zchladnout ve formě. Potom opatrně vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme.

Tipy na vylepšení

Výborný je ještě vlahý s kopečkem bílého jogurtu, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jt.75 | 26.05.2014 - 16:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

vyzkoušela jsem a je opravdu moc dobrý.Doporučuji s bílým jogurtem, který tomu dodá něco vyjímečného. Děkuji za recept, určitě upeču znovu. říkám si jaká by byla kombinace hrušek a rebarbory ?

Dita | 6.09.2010 - 21:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

To musí být dobrota. Jsem velkej pekař a určitě vyzkouším.

Milada | 6.09.2010 - 21:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vyzkoušela jsem, je to výborné. Měla jsem jen 2 hrušky, nahradila jsem jablky, je to také dobré.

len.hrbacova@ | 6.09.2010 - 21:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný, pekla jsem několikrát! S jogurtem ještě větší lahoda, doporučuju!!!

Nejnovější články

Je libo kozí sýr?

Někomu voní, jiným smrdí...jedni ho milují, jiní nemusí...inu kozí sýr. A jak…

Neplýtvejte - chraňte přírodu...

10 tipů, jak doma neplýtvat potravinami neb většina

Budou se v budoucnu farmovat ryby jinak než dnes?

Podmínky pro chov ryb se rychle mění, a tak vědci hledají nové cesty pro…

Další zajímavé recepty