Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablíčkové košíčky
Autor: neznámý
Datum přidání 24.06.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 15 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience


00 g celozrnné mouky
* 100 g másla
* špetka soli
* 1 lžíce cukru moučka
* 2–3 lžíce studené vody
* 1 lžíce lněných semínek

Zdroj: http://ona.idnes.cz/jidla-z-celozrnne-mouky-druha-varka-zdravych-a-chutnych-receptu-pwx-/recepty.aspx?c=A100316_221126_recepty_abr


00 g celozrnné mouky
* 100 g másla
* špetka soli
* 1 lžíce cukru moučka
* 2–3 lžíce studené vody
* 1 lžíce lněných semínek

Zdroj: http://ona.idnes.cz/jidla-z-celozrnne-mouky-druha-varka-zdravych-a-chutnych-receptu-pwx-/recepty.aspx?c=A100316_221126_recepty_abr


200 g celozrnné mouky
* 100 g másla
* špetka soli
* 1 lžíce cukru moučka
* 2–3 lžíce studené vody
* 1 lžíce lněných semínek

Zdroj: http://ona.idnes.cz/jidla-z-celozrnne-mouky-druha-varka-zdravych-a-chutnych-receptu-pwx-/recepty.aspx?c=A100316_221126_recepty_abr

Těsto: 

  • 200g mouky (celozrnná)
  • 150g másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce vody
  •  nasekané oříšky (různé druhy)
  • sůl

 

Náplň: 

  • 90g másla
  • 50g hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 80ml smetany
  • jablka
  • rozinky
  • zakysaná smetana

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,06 g 34,67 g 31,31 g 1 836,44 kJ (439 kcal)
celkově 48,52 g 277,38 g 250,47 g 14 691,50 kJ (3509 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Po vypracování těsta z daných surovin ho necháme uležet v lednici. Po uležení z něj vykrájíme kolečka a vyklademe jím vymazané formy na muffiny. Poté vyšleháme cukr s vejci a přidáme smetanu. Jablka si okrájíme, odstraníme šlupky a jádřince a nakrájíme na měsíčky. Nakonec košíčky naplníme máslovou hmotou, poklademe jablíčka a rozinky a dáme zapéct do trouby asi na 20 minut při 190°C. Podáváme se šlehačkou a přelité čokoládou či posypané oříšky s karamelem. Mňamka:-)

Příběh receptu

Recept od mé sestry, u které jsem poprvé tu dobrotu ochutnala.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Pojďte se vzdělávat na seminář ...

ČESKÝ SPOLEK PRO PÉČI O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV a Potraviny…

1/3 olivových olejů neprošla kontrolou

Kontroly Potravinářské inspekce ukázaly klamání spotřebitelů u třetiny…

Bezpečnost masa v Evropě

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vytvořil pěknou info-grafiku jak…

Další zajímavé recepty