Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krémový fazolový koláč s kokosovým cukrem
Autor: Táňa
Datum přidání 03.02.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g bílých fazolí
  • 4 celá vejce
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 60 g kokosového cukru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,52 g 8,06 g 8,31 g 506,45 kJ (121 kcal)
celkově 35,21 g 80,63 g 83,10 g 5 064,54 kJ (1210 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole namočíme den předem do studené vody a druhý den povaříme v nové vodě cca 20 minut. Přemístíme je do mixéru i s trochou vody a rozmixujeme dohladka se všemi ostatními surovinami. Hmotu nalijeme do pekáčku vystlaným papírem na pečení a povrch koláče ještě hezky na ozdobu „zasněžíme“ strouhaným kokosem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut – poté teplotu snížíme na cca 190°C a pečeme ještě dalších 20 minut. Pak už vypneme, abychom koláč nevysušili. Dezert můžeme nechat ve vypnuté troubě ještě pár minut odpočívat, poté ho necháme vychladnout do druhého dne. Teprve druhý den můžeme z koláče bezpečně sejmout papír na pečení a opatrně jej nakrájet. Cílem je křupavý růžový kokos na povrchu a krémová konzistence uvnitř. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty