Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krémový fazolový koláč s kokosovým cukrem
Autor: Táňa
Datum přidání 03.02.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g bílých fazolí
  • 4 celá vejce
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 60 g kokosového cukru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,52 g 8,06 g 8,31 g 506,45 kJ (121 kcal)
celkově 35,21 g 80,63 g 83,10 g 5 064,54 kJ (1210 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole namočíme den předem do studené vody a druhý den povaříme v nové vodě cca 20 minut. Přemístíme je do mixéru i s trochou vody a rozmixujeme dohladka se všemi ostatními surovinami. Hmotu nalijeme do pekáčku vystlaným papírem na pečení a povrch koláče ještě hezky na ozdobu „zasněžíme“ strouhaným kokosem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut – poté teplotu snížíme na cca 190°C a pečeme ještě dalších 20 minut. Pak už vypneme, abychom koláč nevysušili. Dezert můžeme nechat ve vypnuté troubě ještě pár minut odpočívat, poté ho necháme vychladnout do druhého dne. Teprve druhý den můžeme z koláče bezpečně sejmout papír na pečení a opatrně jej nakrájet. Cílem je křupavý růžový kokos na povrchu a krémová konzistence uvnitř. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty