Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldový závin s babiččinou náplní
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 7 jablek
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce jablečného octa nebo 1 dcl piva
  • kukuřičná strouhanka
  • skořicový cukr
  • ořechy
  • rozinky
  • semínka 
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,74 g 65,10 g 19,95 g 1 980,98 kJ (473 kcal)
celkově 107,44 g 651,03 g 199,53 g 19 809,79 kJ (4731 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku s mlékem, máslem, solí a octem vypracujeme v tuhé těsto. Necháme odležet a mezitím vyrobíme náplň. Nastrouháme omytá jablíčka, přidáme, rozinky, oříšky (umleté nebo nasekané), skořicový cukr a můžeme dát 1 lžíci jablečného koncentrátu (pro štavnatost). Posypeme strouhankou, těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme, dáme náplň a stočíme do závinu. Potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty