Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldový závin s babiččinou náplní
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 7 jablek
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce jablečného octa nebo 1 dcl piva
  • kukuřičná strouhanka
  • skořicový cukr
  • ořechy
  • rozinky
  • semínka 
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,74 g 65,10 g 19,95 g 1 980,98 kJ (473 kcal)
celkově 107,44 g 651,03 g 199,53 g 19 809,79 kJ (4731 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku s mlékem, máslem, solí a octem vypracujeme v tuhé těsto. Necháme odležet a mezitím vyrobíme náplň. Nastrouháme omytá jablíčka, přidáme, rozinky, oříšky (umleté nebo nasekané), skořicový cukr a můžeme dát 1 lžíci jablečného koncentrátu (pro štavnatost). Posypeme strouhankou, těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme, dáme náplň a stočíme do závinu. Potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty