Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Štrúdl ze špaldové a kukuřičné mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 29.06.2012
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky hladké
  • 100 g kukuřičné mouky hladké
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 40 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • teplá voda

Náplň:

  • 3 jablka
  • rozinky
  • skořice
  • nasekané vlašské oříšky
  • kukuřičná strouhanka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,99 g 57,39 g 12,85 g 1 521,49 kJ (363 kcal)
celkově 41,92 g 401,71 g 89,94 g 10 650,40 kJ (2544 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si v hrníčku namočíme do vody rozinky. Poté si v misce smícháme obě mouky se špetkou soli a třtinovým cukrem. Dále vlijeme rozpuštěné máslo, ale ne všechno - necháme si na dně na potření celého štrúdlu. K mouce pomalu vléváme teplou vodu a vytvoříme nelepivé těsto. Zadělané těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka, zbavíme je jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Z těsta si vyválíme placku, ne příliš tenkou. S těstem se pracuje trochu jinak, než když je z bílé mouky. Placku posypeme strouhankou, jablky, skořicí, rozinkami a oříšky. Zavinovaný štrúdl přendáme na máslem vymazaný plech. Potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 40 minut, záleží na typu trouby. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty