Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Trojbarevná bábovka s ovocema pudinkem
Autor: neznámý
Datum přidání 29.09.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

BÁBOVKA (menší forma): 

  • 150 g másla
  • 150 g celozrnné polohrubé mouky
  • 150-100 g cukru
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g strouhaných oříšků
  • 3 lžíce smetany (mléka)
  • 1 lžička citronového aroma
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 vejce
  • špetka kurkumy

 

PUDINKOVÁ NÁPLŇ: 

  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mléka
  • cukr dle chuti
  • 100 ml zakysané smetany
  • 50 g másla

 

NA OZDOBU: zahradní ovoce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,03 g 43,23 g 24,29 g 1 708,47 kJ (408 kcal)
celkově 60,27 g 432,28 g 242,93 g 17 084,70 kJ (4080 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Máslo utřeme do krému, přidáme žloutky, cukr a vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Po lžících ji přimícháváme do žloutkové pěny. Opatrně vmícháme sníh.T roubu předehřejeme na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.Těsto rozdělíme na 3 díly. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do jednoho dílu těsta. Do druhého dílu zamícháme mleté oříšky a smetanu (mléko). Do třetího dílu vmícháme špetku kurkumy a citronové aroma.Formu nejprve naplníme žlutým těstem. Potom přidáme čokoládové a nakonec oříškové těsto. Povrch uhladíme a pečeme asi 30 min.Upečenou bábovku necháme mírně zchladnout a vyklopíme.Uvaříme si puding a necháme vychladnout. Poté ho vyšleháme se změklým máslem, zakysanou smetanou a dle chuti přidáme cukr. Náplň naneseme na vychladlou bábovku a poklademe zahradním ovocem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty