Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičné lívanečky s vločkami (bez mléka)
Autor: neznámý
Datum přidání 14.07.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g kukuřičné mouky hladké
  • 150 g špaldové mouky
  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g pohankových vloček instantních
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,68 g 30,37 g 2,35 g 697,18 kJ (167 kcal)
celkově 56,85 g 303,66 g 23,46 g 6 971,80 kJ (1665 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si v misce smícháme odvážené množství surovin. Poté pomalu přiléváme vodu a pomocí kvedlačky vypracováváme hutné těsto. Správnou hustotu těsta zjistíme, jestliže nám ze lžíce neztéká příliš rychle. Mezitím si rozpálíme lívanečník a rozpustíme v jednotlivých dílech trochu másla. Pokud nemáme lívanečník, poslouží nám stejně dobře i velká pánev. Z těsta osmahneme lívance, nejprve z jedné strany. Obracíme, jakmile zjistíme, že je spodní část zlatavá a půjde lehce otočit. Během smažení se nevyplácí od lívanců odcházet, vše se dělá poměrně rychle. 

Tipy na vylepšení

Nejčastěji se lívance mažou marmeládou, ovšem fantazii se meze nekladou a můžeme si například dopřát skvělou variantu s povidly, strouhaným tvarohem, sypané skořicí nebo s lískovými oříšky, jogurtem a lesními plody.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 14.07.2011 - 13:46
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sladká jídla můžu jíst klidně denně. Jednoduché a hlavně rychlé.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty